Koselig at du tar deg tid til å titte på bloggen min. Her kommer det litt om interiør, hage, strikking og familien min - alt dette er noe av min hverdag og min store lidenskap.





mandag 31. mai 2010

Vår - hvor ble du av??


Venter litt på våren som aldri kom:) Nå er neste skritt sommer....håpet er der for å få noen varme dager. Blomstene trenger litt SOL og VARME for å vokse....og vi trenger å fylle opp med energi!! Var optimist i ettermiddag....fant fram malespann, kost og stige...begynte å male på ytterveggen på huset....PLUTSELIG kom noen stygge skyer over horisonten, regnet fornektet seg ikke. Fant ut at det var mere fristende med en kopp kaffe, interiørblad, og lese blogger...og her sitter jeg. Nå har jeg LADDET opp med mye inspirasjon fra andre, og tar kvelden med mange NYE IDEER i hodet:))

lørdag 29. mai 2010

Regn..regn.....


I dag har jeg gjort regnet til noe POSITIVT! Fant ut at egentlig var det ganske avslappende å stå i garasjen med malekosten når regnet dryppet ned:) Jentene i fullt regnutstyr - og de kosa seg med sølekake....

for å gjøre det ekstra bra spiste vi jordbær.....





Og huset har fått gulv...var veldig spent på hvordan det ble når det var ferdiglagt. Men jeg er KJEMPE fornøyd!! Og det tror jeg pusenkatten vår er også:) Legger ut noen bilder så dere kan se.



Fikk ikke gjort så mye som jeg hadde tenkt i dag, men har malt et strøk til på skjenken. Tror det blir et til før jeg er fornøyd...GLEDER MEG til den er ferdig! Her kommer et bilde tatt fra spisestua ut mot hagen..der SOLEN er oppe til 23.30 midt på sommeren(hvis vi får se den da)




Så til slutt et bilde av benken som er satt opp ved huset - med stemorsblomster i en sink krukke. Litt blomster rundt kaoset med byggingen må til .....Håper på litt sol i morgen.

Ha en koselig kveld videre.

fredag 28. mai 2010

Kosedag!

Idag har vi stort sett hatt kosedag. Startet dagen med en tur til pirbadet - for barna selvfølgelig:) Det syntes både små og store var koselig. Alltid moro når barna er fornøyde... I kveld har vi spist risengrynsgrøt, jordbær og snop:)) Så med andre ord en PERFEKT dag for barna (og de store:)
I morgen blir det nok en mere effektiv dag - skal male på skjenken, og murpipe inne i huset. Der har det skjedd masse de siste dager, skal prøve å få lagt ut noen bilder i morgen. Fikk litt trøbbel når jeg skulle legge ut bilder i kveld. Ha en fortsatt fin kveld!

onsdag 26. mai 2010

Rotedag!

I dag har jeg startet med grunning av skjenken...litt forarbeid må til. Fikk av alle hengsler og beslag, før vi måtte ta en liten justering på beina. Den skal jo stå HELT inn til veggen:)) Tok det første strøket, og satser på et i morgen ettermiddag. Har egentlig ikke tid til å sove for øyeblikket!!! Har så masse planer i mitt lille hodet...men det er ikke kjedelig de timene jeg har til disposisjon etter jobb. Nå har jeg en avtale med meg selv om at dette skal gjøres ferdig før nye prosjekter startes...den skal jo inn til vi skal ta i bruk badet:) Nå er det bare å finne en vask som passer til den, den må jo ha en GAMMELDAGS krane! Håper det blir litt enklere å finne den, enn skjenken. Da er det vel tid for å "ladde" batterier til en ny dag.

Ta en titt på HIMLINGEN der finner du masse inspirasjon.

tirsdag 25. mai 2010

Litt håndarbeid også...

Liker veldig godt å kose meg med håndarbeid, spesielt strikking. Etter som jeg er tante til to flotte bergensergutter og en jente....(de andre flotte tantebarna bor i Østfold) måtte jeg finne på noe som falt i smak til Daniel gutten som er størst og spiller fotball......hva annet kunne det være enn noe som hadde med FOTBALL å gjøre, og da var valget enkelt.

Det falt bra i smak, og har allerede vært med på noen kamper...sommeren har visst ikke kommet helt i Bergen heller:) så pannebånd kommer godt med.

Når guttene får fotball pannebånd, må jentene få prinsesse pannebånd:) Disse har virkelig falt i smak hos de fleste "små"prinsesser...
Ikke den helt store strikketiden nå, men litt blir det da. Glanstiden for håndarbeid er når temperaturen holder meg innendørs:))

mandag 24. mai 2010

Litt av hvert!

I dag har jeg fått skjenken min i hus:) Nå står den bare å venter på at jeg skal få gitt den litt maling....har tenkt at den skal bli eggehvit med glans 90, før den får en nedfelt vask plassert i midten. Denne skal få plass på det nye badet.



Den var AKKURAT slik jeg hadde forestilt meg den, og som prikken over ien hadde den FLOTTE hengsler og små detaljer!






Det var jo også et spisebord med 6 stoler og en større skjenk med speil til denne spisestuen, har jo egentlig masse bord og stoler fra før....så nå er jeg VELDIG i tvil hva jeg skal gjøre:)) Den største skjenken står hos min bror enda...ble ikke plass til alt i bilen:) Får se i løpet av sommeren hva jeg gjør med det. Finner vel på noe etterhvert...



Her er et skap jeg fant bortgjemt....lurer litt på hva jeg skal gjøre med det? Det er originalmaling i blått rundt og lyst i speilene i dørene. Finner vel en plass i huset når møbleringen begynner:) Kanskje blir den sånn...hvis ikke får jeg finne en farge som jeg PLUTSELIG faller for:)
Kjenner det kribler masse for å flytte inn i nytt hus nå...har så masse planer om hvordan det skal bli der inne. Har funnet frem GAMLE blondegardiner som bestemor brukte i det gamle huset som stod der vi bygger nå. Mye nostalgi blir det nok ja:)

søndag 23. mai 2010

Gjemte skatter!

Har vært i mitt eget lille SKATTEKAMMER i dag....gamle ting fra forfedrene som er gjemt bort - det er så utrolig gøy å gå på skattejakt. Finner noe "nytt" og blir like GLAD hver gang. Fant noen gamle kopper idag, på den ene står det "bestemor" med gullskrift - og den er gammel ja!




Og en del andre ting fra bestemors kjøkken - som denne grytekluten med dukkeansikt som jeg husker fra min barndom.



Skapet jeg begynte å male for noen dager siden har nå fått 3 strøk, det siste med glans 90 - tror jeg må ta et til før jeg blir ferdig.



I ettermiddag kom min kjære bror med SKJENKEN jeg har ventet på - så nå er det den som skal males, etterpå skal det felles en vask ned i den - før den havner på BADET i nyhuset. Jeg GLEDER meg!! Det blir spennende å se hvordan det blir:)



"KUNSTEN ER Å GJØRE LIVETS GLEDER ENKLE"
kinesisk ordtak

lørdag 22. mai 2010

Hesjestaur i ny prakt!




Har lenge gått med ideen om å sette opp et lite gjerde på brua. En dag ble det bestemt at NÅ begynner vi, og før kvelden kom var det på plass. Takket være at jeg har en snill mann...som vet at når ideen har kommet er det bare å SETTE I GANG....det blir ikke fred før det er GJORT! Jeg ble veldig fornøyd, og en av mine gamle krakker ble plassert ved siden med blomsterkrukker på:)

Litt blomster...



Må ha litt blomster rundt meg uansett om hele tomta er en byggeplass....har plantet ut noe av det jeg har planer om. Det kommer nok litt mere i krukker og spann etterhvert:) Har så masse ideer...men MÅ vente med noe av disse til huset er ferdig og tomta er planert. Er litt typen som skulle ha fått alt i orden på 1-2-3, men har vel innsett at det er UMULIG!!

tirsdag 18. mai 2010

Endelig!!

I dag er min lykkedag....håper jeg da! Har endelig funnet skjenken jeg har vært på jakt etter:) Selvfølgelig var den ikke i nærmiljøet...men på Østlandet:) Heldigvis bor min kjære bror ikke langt unna der jeg fant den, og så snill som han er skal han kjøre å hente den for meg. Han kommer til Trøndelag i helga...med bilen full av gamle møbler. Det ble ikke mindre enn TO skjenker, spisebord og 6 stoler, HJELP!!!! Fikk en god pris på hele spisestuen...får selge hvis jeg ikke får plass. Har tenkt å bruke den minste på badet, må male den først! Kommer med mere info etterhvert. Ha en fin kveld alle sammen:)

søndag 16. mai 2010

Nye prosjekter:)





Hei igjen! I dag har det vært den varmeste dagen på flere måneder...nydelig! Og da melder det seg også nye ideer....å den tålmodige mann i huset startet med det ene prosjektet mitt i dag. Vi har en bekk ikke langt i fra huset...ikke en veldig stor å farlig en, men syntes det hadde vært fint med et rekkverk allikavel. Vi satte opp gamle staur som har ligget i dvale i flere år....jeg er kjempefornøyd så langt - bilder kommer etterhvert.

Ellers har jeg en del male prosjekter, har startet på et gammelt skap. Var veldig i tvil om jeg skulle gjøre noe med det, men underdelen på skapet var ganske slitt:) På bildet står overdelen på hodet...måtte snu litt på den når jeg malte. Nå er jeg igang...skal male et strøk til og funderer på glansgrad 40 eller 80??? Kom gjerne med tips!Har tatt av hengsler som måtte gjøres noe med - har tatt et strøk sølvspray, og synes de ble veldig fine.

Fikk tatt noen bilder inne i huset i dag - med to små prinsesser som gjerne stiller til fotografering:) Grimaser og is hører med;0)

Da MÅ jeg sjekke over alle klær en gang til......GRATULERER MED DAGEN i morgen!

tirsdag 11. mai 2010

Gammel skjenk???

Hei igjen!
Tror snart jeg har vært over alt av sider på internett hvor det er mulig å oppdrive en gammel skjenk...det er litt krise:)) Har ikke funnet den enda, men planen er at den skal males hvit, få en nedfelt vask i FØR vi flytter inn i nyhuset. Vet den finnes, men akkurat nå er det bare i mitt hode;0)) Kravet er at den ikke går helt ned til gulvet, men står på "føtter" Tar veldig gjerne imot tips:)
Tror det er tid for å hvile mitt kaotiske hode....er ferdig med valg av gulv, flis, veggplater på bad!! Og som de fleste damer..."ble det bra nå da, eller..!!
Valget er tatt, og skal legge inn litt bilder før og etter. NATTA!

Ta en titt på denne bloggen: fru-andersen.blogspot.com hun har en FIIIIN skjenk!!!

søndag 9. mai 2010

Vårfølelse



I dag begynte dagen med sol, og vi hadde et håp om at den skulle vare....evig optimist:)Vi kosa oss uansett, fikk besøk av gode venner. Barna lekte, mens vi voksne drakk kaffe. Venter på å få sette ut litt blomster, men synes ikke temperaturen er helt blomstervennlig. Må la de stå inne en stund til....det blir nok ikke helt det store hageåret i år:( Koser meg veldig når det begynner å blomstre rundt meg, men får komme STERKERE tilbake neste år. Litt blir det vel...har satt noen i krukker som står inne enda.

fredag 7. mai 2010

Maledag!



Den store maledagen...har såvidt fått begynt med grunning av huset. Håper på mye fint vær framover nå:)Avsluttet dagen med et strøk rosa på et av rommene - det er jo ønske om "prinsesserom" - ser lovende ut:)Mine små prinsesser får sine ønsker oppfylt.

onsdag 5. mai 2010

Loppisdag:)

I dag har det vært den store loppisdagen:) Tok med svigermor og barna å kjørte til Stjørdal...Containergirl hadde en gammel utslagvask som jeg har vært på leting etter. En stor sinkbalje ble også med hjem + noen utekrukker. Turen gikk videre til Sareptas krukke - en antikvitetsbutikk i sentrum av Stjørdal der jeg fant et gammel speil. Jentene storkoste seg, da de også fikk gå å plukke litt. Så det ble med litt julepynt og et par hyller....å før vi satte nesen hjemover var vi innom Gjenbruksbutikken på Lade:) Det har med andre ord vært en FANTASTISK DAG!
Kommer noen bilder etterhvert når jeg har fått tatt dette i bruk.

mandag 3. mai 2010

Vår??


Kalenderen viser mai....tror den stakkars blomsten jeg plantet lurer på om det er vinter enda. Det snør jo!!!! Vi venter på sol og varme nå....har da planer om å male hus:)

søndag 2. mai 2010

Ny dag!

Da er det atter en dag med litt snø i lufta...håper bare det blir litt sol 17.mai:)Fikk sovet en natt, og da ble hodet litt nullstillt. Så nå fant jeg ut litt mere om bloggsiden...hadde egentlig tenkt å fortsette grunning av huset i helga, men været er ikke på min side. Så nå er det på tide å ta med barna på en tur. Kommer tilbake når jeg har kommet igang med noen prosjekter:)

lørdag 1. mai 2010

Et stykke fram og to tilbake.....


Prøver å lære meg litt om hvordan jeg skal gjøre dette med blogging:) Tror jeg har rotet meg helt bort i et eller annet som ble litt avansert.....prøver å komme meg tilbake til start:))
Må vel prøve å feile litt før jeg får helt taket på dette. Prøver å legge ut et bilde av huset vårt fra i vinter....har kommet litt lengre nå:)